Kategorie

Chat

nikdo nic nepíše
:

Anketa

Co máte nejraději na Mikovi?

 

Článek

Jeden člověk a pár písní,které pomohli milionům lídí a dětem na celém světě

16.06.2012 15:17 - duita - Mike a děti z celého světa - komentáře (0)

HEAL THE WORLD

Heal the world je charitativní píseň,která inspirovala Mike k založení nadaci roku 1992.(charitativní organizace)

Nadace je pojmenována po jeho charitativním hitu Heal the world foundation.

Cílem charity je:poskytnout lék pro děti a bojovat proti hladu na světě, bezdomovectví, zneužívání dětí a zneužívání.Mike touto charitou chtěl zlepšit podmínky pro děti na celém světě.

Díky této nadaci přepravil 46 tun zásob do Sarajeva a zaplatil maďarským dětem transplantaci jater.

Při světovém turné Dangerous world tour,který začala 27. června 1992 a skončil 11. listopadu 1993.Mike vystupoval pro 3,5 milionu lidí v 67 koncertů.Veškerý zisk z koncertů šel do nadace HTWF.

WE ARE THE WORLD

Je též charitativní píseň z originálního zaznamenání v superskupině USA pro Afriku v roce 1985.Píseň napsal Mike a Lionel Richie,produkoval QuincyJones a Michael Omartian pro album We are the world.Na této písni se podíleli nejlepší zpěváci a zpěvačky na světě.

Cílem této charitativní písně bylo:poskytnout jídlo pro hladovějící děti (konkrétně Afrika-Etiopie),kde během jednoho roku zemřelo milion lidí na hladomor.

Tato píseň vydělala v roce 2010 peníze na pomoc Haiti při ničivém zemětřesení.Janet tam zpívá duet se svým bratrem Mikem (Mike ve videoklipu zpívá svojí část.Tato část je archivní materiál použit z originální nahrávky r.1985).Název písně je:We are the world 25 for Haiti.

(tento klip se mi sem moc nechtělo dávat, protože tato verze se mi nelíbí.Lepší je originální verze.Proč to jsem dávám?Protože je to charitativní píseň,na které se dříve podílel Mike a navíc ji i napsal.)

WHAT MORE CAN I GIVE

Je píseň,kterou napsal Mike podílelo se na ní nejlepší zpěváci a zpěvačky.Inspiraci pro píseň dostal při setkání v Jižní Africe s prezidentem Nelson Mandela.Mike tuto píseň chtěl představit na svém koncertě,ale na konec ji nepředstavil.Také se mu nepodařilo získat oficiální vydání této písně,jako charitativní song pro uprchlíky v kosovské války,která skončila r.1999.

What more can i give byla naplánovaná na vydání jako charitativní píseň,v naději,že 50.000.000 dolarů by se zvýšil na pomoc,kteří přežili a rodinám oběti teroristického útoku 11.září r.2001,to se bohužel nepodařilo.

V r 2002 poprvé zazněla v rádiu.Následující rok 27.3.2003 byla píseň dána veřejnosti prostřednictvím digitálního stahování.Výtěžek z prodeje šel na dobročinné písně pro děti.

Španělská verze

MAN IN THE MIRROR

Mike věnoval veškerý zisk z prodeje písně „Man in the mirror“ charitě.

Přidej komentář

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře

Zatím žádné komentáře