Kategorie

Chat

nikdo nic nepíše
:

Anketa

Co máte nejraději na Mikovi?

 

Článek

Film-This is it

19.07.2012 02:30 - duita - Po smrti - komentáře (0)

Film THIS IS IT začal vznikat téměř ihned po Michaelově smrti a obsahoval nahrávky z připravovaného turné This is it. Tento hudební dokument ukázal, jak mělo vypadat Michaelovo turné, které plánoval pro své fanoušky v Londýně. Film měl po celém světě premiéru 29.10.

2009.

Po smrti Michaela Jacksona 25.6.2009 se začali fanoušci dohadovat, v jaké byl vlastně Michael Jackson fyzické kondici. Nebyl viděn jediný záběr ze zkoušek, pouze jediná fotografie Michaela za kamerou. Fanoušci dožadovali záběrů ze zkoušek na turné 50 koncertů v Londýně, a tak firma Sony odkoupila od AEG záznamy za 50 milionů dolarů a svěřila režisérovi turné THIS IS IT, aby ze záznamů sestříhal dokumentární film. Film má 111 minut, jeho rozpočet se odhaduje na 60 milionů dolarů a výdělek činí přes 261 milionů dolarů. To z něj učinilo jeden z nejúspěšnějších dokumentárně-muzikální filmů všech dob. I V České republice se film stal na nějakou dobu nejnavštěvovanějším v kinech.

K filmu byl vydaný i soundtrack se stejným názvem "Michael Jackson THIS IS IT". Sonudtrack obsahuje všechny písně z filmu a taktéž čtyři bonusové dema "Beat It" a "She´s out my life" a také orchestrální a plánovanou verzi písně This is it. Píseň, kterou Michael Jackson nahrál původně v 80. letech a potom znovu před svojí smrtí, byla měsíc před premiérou vydána jako nový singl.



K filmu byl vydán i soundtrack se stejnojmenným názvem, ‚Michael Jackson’s THIS IS IT‘. Soundtrack obsahuje všechny písně z filmu a také čtyři bonusové. Demo ‚Beat It‘ a ‚She’s Out Of My Life‘ a také orchestrální a piánovou verzi písně THIS IS IT. Píseň, kterou Michael nahrál původně v 80. letech a pak znovu před svou smrtí, byla měsíc před premiérou vydaná jako nový singl.

Přidej komentář

Autor:
Komentář:
Odřádkování se zachovává, HTML není povolené
Opiš kód:   Kód je nečitelný, ukaž jiný

Komentáře

Zatím žádné komentáře